09/10
Workshop dag 1
16/10
Workshop dag 2

Workshops

2 keer per jaar verzorgt Bas Birkers Comedy Academy een serie workshops in het Antwerpse. Doel is om met een groep van 10 tot 12 man drie weken lang heel intensief te werken aan het verbeteren van je set. Of je nu al een idee hebt hoe het aan te pakken of juist nog helemaal niet; iedereen is welkom. Juist de mix van beginners en lichtgevorderden zorgt voor een hele fijne sfeer om in te werken...

De workshops zijn verdeeld over 3 sessies van 4 uur, telkens met een week ertussen om al het geleerde te verwerken. Na de laatste workshop krijgt iedereen de kans om de vers verworven kennis en ervaring te tonen op een showcase achteraf. Met een echt publiek, een podium, een MC en stoelen en al!

Elke sessie behandelt een ander stuk van het totaalplaatje, daarom is het alleen mogelijk deel te nemen als je alle drie de dagen mee kan doen. En die dagen zijn als volgt ingedeeld:

Week 1: Wat?
Op de eerste dag leggen we uitgebreid de basis uit, geven inzicht in het wereldje en vertellen we hoe wij het allemaal voor ons zien. Vervolgens is het tijd om te spelen, een eerste keer te evalueren, te verwerken wat je allemaal over je heen hebt gekregen, en natuurlijk het huiswerk te ontvangen. Na 4 uur denkt iedereen alleen nog maar comedy. En zo hoort dat ook.

Week 2: Wie?
We verwerken de afgelopen week, verwelkomen een gastdocent van topniveau en duiken dan in het hoofdstuk dat persona heet. Wie ben je op een podium? Hoe zie jij jezelf? Hoe zien de mensen jou? En wat kun je daarmee in je act? Natuurlijk wordt er volop gespeeld, en is er weer huiswerk!

Week 3: Hoe?
Een comedian heeft natuurlijk wel grappen nodig, en daarom duiken we in de laatste sessie in je materiaal. Een tweede gastdocent dient zich aan en we gaan je helpen om op een een goede manier materiaal te ontwikkelen. Jij schrijft de grappen, wij gooien ze wel weg. Aan het eind van de middag heb je behoorlijk wat handvatten, tips & tricks om je set nog eens grondig onder handen te nemen.

Week 4: Spelen!
Na drie keer vier uur samen zwoegen en wekenlang alleen op je kamertje natuurlijk is het tijd om de trossen los te gooien en een avond met zijn allen te spelen in The Joker. Er is publiek, dus dit keer telt het echt. Spannend voor de comedians in spe, spannender voor het publiek, het spannendst voor de docenten.

Wil je meedoen aan de volgende serie workshops? Data vind je in de agenda, informatie aanvragen en jezelf aanmelden kan via mail!